Plus500

Plus500 är ett populärt val bland handlare som vill handla med Contracts for Difference (CFD:er). Via de CFD:er som erbjuds hos Plus500 kan man skaffa sig exponering mot en lång rad olika värdepapperstyper, valutakurser, kryptovalutakurser, råvarupriser, med mera. Bland värdepapperstyperna hittar vi bland annat aktier, optioner och ETF:er.

Moderbolaget Plus500 Ltd har sitt huvudkontor i Storbritannien och är noterat vid Londonbörsens Main Market. Företaget har varit igång sedan år 2008. Inom EU agerar Plus500 genom sitt cypriotiska dotterbolag Plus500CY Ltd som är licenseriat av Cyprus Securities and Exchange Commission (License No. 250/14). Eftersom Cypern är ett EU-land måste detta dotterbolag följa inte bara cypriotisk lagstiftning utan också det regelverk som skapats av EU. Detta är bland annat revelant vad gäller konsumentskydd för privatpersoner i Sverige som ägnar sig åt hobbyhandel hos Plus500.

Handelsplattformen

Handelsplattformen hos Plus500 heter Webtrader och har skapats särskilt för Plus500. Du kan ändra på massor av inställningar i plattformen för att få den mer som just du vill ha den.

Kan jag ladda hem Webtrader?

Ja, handelsplattformen Webtrader finns i en nedladdningsbar version som går att installera i datorn.

Kan jag handla direkt i webbläsaren?

Ja, det kan du. Att ladda hem och installera Webtrader är inte något måste – du kan precis lika gärna handla direkt i datorns webbläsare.

Kan jag handla i mobilen?

Ja, det finns appar för både iOS och Android. Appen anpassar sig automatiskt efter mobilens skärmstorlek, och användargränssnittet fungerar väl även på små skärmar. Plus500 Webtrader apparna fungerar bra på både smartphones och surfplattor.

Handelskonton hos Plus500

Det är vanligt att nätmäklare erbjuder flera olika handelskonton, men hos Plus500 finns det bara ett konto för handel med riktiga pengar: Plus500 Standard Account. Du behöver alltså inte fundera över vilket konto som passar dig bäst.

Vad är minsta tillåtna insättning till Plus500?

Minsta möjliga insättning är bara 100 USD, så man behöver inte spara ihop något stort kapital för att komma igång.

Vad kan jag handla med hos Plus500?

Plus500 erbjuder huvudsakligen Contracts for Difference (CFD:er). Exempel på underliggande tillgångar för dessa CFD:er är aktiekurser, optioner, råvarupriser, valutakurser, kryptovalutakurser och Exchange Traded Funds (ETF:s). Exempel på representerade kryptovalutor är Bitcoin, Litecoin och Ripple.

Exakt vilka produkter som finns tillgängliga för handel varierar en del över dygnet och veckan, i enlighet med när de olika börserna är öppna runt om i världen. Om en CFD är baserat på en aktie som är noterad vid Londonbörsen handlas den när Londonbörsen är igång, och så vidare.

Vad är ett Demo Account?

Om du skapar ett Demo Account hos Plus500 får du låtsaspengar som du kan använda för att utforska handelsplattformen. Att skapa ett Demo Account är helt gratis och riskfritt. Vi rekommenderar alla att utforska plattformen och testa olika köp och strategier med låtsaspengar innan de gör sin första insättning och börjar riskera riktiga pengar.

Förekommer hävstänger hos Plus500?

Ja, hävstångshandel är möjlig hos Plus500. De största hävstängerna är 1:300.

Hävstångshandel innebär att du lånar pengar från Plus500 för att genomföra en affär. Du kan alltså förlora mer än vad du har i ditt konto. Riskera aldrig mer än vad du har råd att betala tillbaka. Hävstångshandel rekommenderas inte för oerfarna handlare.

Support

Telefonsupport: Nej

Epostsupport: Ja

Livechatt support: Ja

Öppettider: Dygnet runt, sju dagar i veckan

Insättningar och uttag

Exempel på transaktionsmetoder som kan användas hos Plus500 är PayPal, Skrill, VISA, MasterCard och banköverföring. Minsta möjliga insättning är 100 USD, så Plus 500 är ett bra val för den som vill komma igång med handel utan att behöva göra någon jättestor första insättning.

Vad gäller uttag så brukar det ta minst tre bankdagar för Plus500 att behandla en uttagsbegäran, så använd inte ditt konto hos Plus500 som förvaringsplats för pengar du kan behöva nå med kort varsel. Hur små uttag som är tillåtna beror på vilken transaktionsmetod du använder. Plus500 tar inte ut någon uttagsavgif.